Сирне печиво з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто накопичуються молочні продукти. Для такого випадку у мене є рецепт сирного печива з сиром. Воно неодмінно сподобається любителям солоної випічки і відмінно поєднується з кавою.
У процесі приготування печива важливо звернути увагу на додавання борошна. Краще якщо це буде відбуватися частинами. Тісто не повинно бути сильно тугим або розмазуються, воно повинно бути м'яким і податливим.
- Сир 5% - 200 грам
- Сир - 100 грам (твердих сортів)
- Кефір - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2, 5-3 склянки
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки

Підготуйте необхідні інгредієнти.

У чашу налийте кефір, додайте сир і сіль за смаком. Пробийте занурювальним блендером до однорідного стану.

Натріть на крупній тертці сир, перекладіть в чашу. Додайте 2 склянки борошна, розпушувач.

Замішуйте тісто ложкою. Як тільки тісто скачається в грудку і з працею буде перемішуватися, підсипте ще половину склянки борошна, додайте 2 ст.Л. Рослинного масла і почніть заміс руками.

Готове тісто скачайте в кулю. Воно злегка може прилипати до рук, але зайву муку краще додати на робочу поверхню в якості підпис, щоб не забити тісто.

На робочій поверхні розкачати тісто. Посипте зверху насінням кунжуту, злегка прокатати качалкою.

За допомогою склянки або вирубки для печива виріжте печиво будь-якої форми.

Увімкніть духовку на 200 градусів. Деко застеліть папером або змастіть рясно маслом. Перекладіть підготовлене печиво. Поставте випікатися в розігріту духовку на 10-13 хвилин. Враховуйте особливості своєї духовки.

Готове печиво дістаньте з духовки. Прохолодний. Тепле печиво має злегка вологу структуру, але коли печиво повністю охолоне, структура стає шаруватої.

Подавайте печиво з улюбленими напоями. Смачного!