Сирна запіканка з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний спосіб використання сиру - це запіканка. Навіть якщо ви не любите сир, шматочок запіканки з'їсте з задоволенням. Розповідаю, як приготувати смачну запіканку з сиру в духовці.
Сирну запіканку можна зробити з домашнього або покупного сиру. До неї додають за смаком сухофрукти, свіжі фрукти і ягоди, горіхи. Подавайте запіканку холодної або трохи теплою, зберігайте в холодильнику. Перед подачею можна прикрасити запіканку цукровою пудрою або варенням. Спробуйте, Вам сподобається!
- Сир - 4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Манна крупа - 1/4 склянки
- Журавлина - 1/4 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 0, 5 Ст. Ложки

1. У миску викладіть сир і розімніть його виделкою.

2. Додайте до сиру манну крупу, цукровий пісок, вбийте курячі яйця і влийте молоко (якщо сир соковитий і жирний, влийте менше молока).

3. Додайте в миску сушені ягоди журавлини і гарненько все перемішайте.

4. Форму для випічки змастіть шматочком вершкового масла.

5. У підготовлену форму вилийте сирне тісто.

6. Надішліть форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин до появи золотистої скоринки.

7. Готову запіканку залиште в формі на 15 хвилин, потім акуратно дістаньте і наріжте шматочками. Смачного!