Сирна запіканка без молока
(покроковий рецепт з фото)
Легка сирна запіканка без молока стане прекрасним десертом до чаю. Спробуйте приготувати її, і ви по-іншому вже будете дивитися на запіканки! Дуже простий рецепт і неповторний результат.
Зазвичай сирні запіканки готують з манкою. Але якщо вам манка не дуже подобається, її можна замінити на борошно. У нашому випадку це мука з твердих сортів пшениці - семола. Знайти її можна в магазинах. Якщо ви не проти манки, щоб приготувати сирну запіканку без молока, тоді її можете додати. Чим ваша форма для випікання менше, тим вище виходить запіканка, тому за часом і температурою приготування стежте на місці, готовність перевіряйте зубочисткою.
- Сир - 600 грам
- Крем - 300 грам
- Пюре з родзинок - 170 грам
- Борошно семола - 60-70 грам
- Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
- Ваніль - 1 щіпка

Змішайте сир, 200 грам сметани, щіпку ванілі і пюре ізюмних. Розмішайте до однорідної маси.

Додайте семолу. Ще раз перемішайте і дайте масі настоятися, щоб семола розбухла.

Через хвилин 15-20 манна крупа видування, можна випікати. Змастіть форму для випічки маслом вершковим і посипте сухарями панірувальними (це за бажанням). Сирну масу рівномірно розкладіть по формі.

Змастіть запіканку сметаною і відправте в розігріту до 160-170 градусів духовку на 45 хвилин.

Готової сирної запіканки без молока дайте охолонути, надішліть її в холодильник, а потім вже поріжте на шматочки.
Подавати можете її зі сметаною або джемом. Смачного!
Подавати можете її зі сметаною або джемом. Смачного!