Шоколадний паску
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися дуже простим рецептом приготування шоколадного паски. Цей рецепт не вимагає складних маніпуляцій і покупки дорогих продуктів.
Цей рецепт пасок досить оригінальний. Мені подобається поєднання присмаку апельсина і шоколаду. Що, це не класичний великодній варіант, але він припаде до смаку як дорослим, так і малюкам.
- Борошно - 300 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 140 грам
- Цукор - 100 грам
- Ізюм - 75 грам
- Мигдаль - 30 грам
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Яйце - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
1
У підігрітому, але не киплячому молоці розводжу дріжджі (мені нема чим відміряти 7 грам, але цілком вистачає чайної ложки з невеликою гіркою). Всипаю півсклянки борошна, ретельно перемішую і залишаю на одну годину в теплому місці.
2
Тим часом знімаю з апельсина цедру, нарізаю тонкою соломкою і віджимають сік з м'якоті.
3
В опару додаю решту борошна, цукор, сіль. Збиваю і вливаю яйце. Туди ж додаю розтоплений шоколад, сік апельсина і вершкове масло. Ретельно вимішую тісто і залишаю на годину.
4
Промиваю окропом ізюм, залишаю в гарячій воді на десять хвилин. Потім просушують і додаю в тісто разом з апельсиновою цедрою. Ще раз ретельно вимішую.
5
Для випікання я використовую силіконову форму - її досить просто скропити водою. Викладаю тісто і залишаю на 20-30 хвилин, щоб воно піднялося.
6
Підготовляю мигдаль, ошпарівая його окропом і очищаючи від шкірки. Викладаю зверху на паски і відправляю їх в нагріту до 200 градусів духовку, випікаю до повної готовності.
7
Не виймаючи з форми, остуджують готовий паску, дістаю і даю охолонути перед подачею.
8
Можна подавати до святкового столу!