Шоколадні грибочки
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне частування для дітей - шоколадні грибочки в домашніх умовах! Грибочки можна подавати окремо, а можна прикрашати ними торти, пироги і взагалі будь-яку випічку. Спробуйте, цікава ідея!
Це дуже смачно і легко, адже за основу тут береться не тісто, а безе! До речі, якщо у вас є радянські формочки для випікання "грибочків", можете спростити собі задачу і викласти збиті білки прямо туди, але помістіть форму в духовку, не закриваючи кришкою. Вийдуть повністю білі гриби, які можна прикрашати, як заманеться!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0.5 склянки
- Шоколад - 100 грам
- Обкладинка - За смаком

1. За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром до стану стійких піків. Для кращого результату використовуйте яйця кімнатної температури. Якщо не виходить, використовуйте тільки білки і цукор, додавши дрібку лимонної кислоти. Розміщуємо білу масу в кулінарний пакет.

2. Деко застилає папером, за допомогою пакета формуємо парна кількість "деталей" для грибів: частина круглих (капелюшки грибів) і частина - витягнутих вгору. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.