Шашлик у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик - невід'ємна частина будь-якого відпочинку на природі. Але це не просто підсмажене на вугіллі м'ясо. Його приготування - це цілий ритуал! ділюся рецептом, як приготувати шашлик у власному соку.
Для шашлику найкраще підходить свинячий ошийок, він жирніший, шашлик вийде соковитим. Оливкова олія обов'язково використовувати для того, щоб м'ясо на пригорало. Воно покриває кожен шматочок оболонкою і зберігає всі соки всередині.
- Свинина - 1000 грам
- Болгарський перець - 2 штуки
- Червона цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 150-200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 4 зубчики
- Кріп - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Лук білий - 3-4 штук
1
Для приготування маринаду змішайте видавлений часник, лавровий лист, порізаний кріп, оливкова олія, сіль і перець.
2
Білий цибулю наріжте кільцями товщиною близько 5-8 мм і трохи притисніть, щоб він пустив сік.
3
М'ясо помийте, наріжте великими шматочками. Перемішайте з маринадом кільцями білої цибулі, поставте маринуватися в холодильник на 4-6 годин.
4
Болгарський перець наріжте на великі шматочки, а фіолетовий лук розріжте спочатку на 2 частини, а потім ще на 2.
5
М'ясо рядок shampur, чергуючи його з овочами. Смажте на вугіллі близько 10-12 хвилин, прокручуючи шампура кожні 2-3 хвилини і змащуючи м'ясо маринадом.
6
Готовий шашлик перекладіть на лаваш або листя салату і подавайте зі свіжими овочами.