Рецепт Щи в горщиках фото

Щи в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Рецепт приготування щей в горщиках. Порадуйте своїх рідних традиційним російським блюдом на обід або вечерю. Щи в горщиках вимагають певної вправності, але це того варте!

Що може бути краще російських щей на обід? Як гарячий страви, щі - це завжди ситно і смачно. Для приготування щей в горщику ми використовуємо керамічні горщики, так як вони лише поліпшать смак страви, а не зіпсують його. Капуста традиційно використовується квашена (я готувала і зі свіжою - теж смачно виходить). Не обов'язково використовувати свинину, але щі з нею виходять більш наваристими. Особливої ​​пікантності додає своєрідна "кришечка" з тіста, але пам'ятайте: духовка повинна бути гарною, інакше тісто може впасти і зіпсувати всю страву. Отже, рецепт щі в горщику:

1. М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Варимо м'ясний бульйон.

2. В цей час тушкуємо квашену капусту на соняшниковій олії хвилин 20.

3. Даємо бульйону охолонути, тепер можемо приготувати тісто. Формуємо гірку з борошна з поглибленням, куди вбиваємо яйце. Потім додаємо бульйон. Замішуємо тісто, воно повинно вийде еластичним, однорідним і без грудочок. Тісто відправляємо в холодильник, загорнувши його в харчову плівку.

4. Картопля, цибуля, помідори та моркву моєму і чистимо. Нарізаємо цибулю, помідори і картоплю кубиками. Морквину тремо на крупній тертці.

5. Тепер викладаємо інгредієнти в горщики шарами: м'ясо - капуста - цибуля - картопля - помідори - морква. Зверху - по 1 ст.Л. Сметани.

6. Тісто дістаємо з холодильника, формуємо коржі. Накриваємо ними горщики (коржі повинні бути великими досить, щоб закрити їх повністю). Горщики відправляємо в попередньо розігріту до 180 З духовку на годину.

Готові щі подаємо гарячими, "кришечки" з тіста акуратно знімаємо, подаємо разом з блюдом. Можна посипати щі свіжою зеленню. Смачного!


  • Свинина - 400 грам
  • Квашена капуста - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки
  • Великий картопля - 2 штуки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Крем - - За смаком
  • Яйце - 1 штука (для тіста)
  • М'ясний бульйон - 1/2 склянки (для тіста)
  • Борошно - 2 склянки (для тіста)
Що може бути краще російських щей на обід? Як гарячий страви, щі - це завжди ситно і смачно. Для приготування щей в горщику ми використовуємо керамічні горщики, так як вони лише поліпшать смак страви, а не зіпсують його. Капуста традиційно використовується квашена (я готувала і зі свіжою - теж смачно виходить). Не обов'язково використовувати свинину, але щі з нею виходять більш наваристими. Особливої ​​пікантності додає своєрідна "кришечка" з тіста, але пам'ятайте: духовка повинна бути гарною, інакше тісто може впасти і зіпсувати всю страву. Отже, рецепт щі в горщику:

1. М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Варимо м'ясний бульйон.

2. В цей час тушкуємо квашену капусту на соняшниковій олії хвилин 20.

3. Даємо бульйону охолонути, тепер можемо приготувати тісто. Формуємо гірку з борошна з поглибленням, куди вбиваємо яйце. Потім додаємо бульйон. Замішуємо тісто, воно повинно вийде еластичним, однорідним і без грудочок. Тісто відправляємо в холодильник, загорнувши його в харчову плівку.

4. Картопля, цибуля, помідори та моркву моєму і чистимо. Нарізаємо цибулю, помідори і картоплю кубиками. Морквину тремо на крупній тертці.

5. Тепер викладаємо інгредієнти в горщики шарами: м'ясо - капуста - цибуля - картопля - помідори - морква. Зверху - по 1 ст.Л. Сметани.

6. Тісто дістаємо з холодильника, формуємо коржі. Накриваємо ними горщики (коржі повинні бути великими досить, щоб закрити їх повністю). Горщики відправляємо в попередньо розігріту до 180 З духовку на годину.

Готові щі подаємо гарячими, "кришечки" з тіста акуратно знімаємо, подаємо разом з блюдом. Можна посипати щі свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти