Щи в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування щей в горщиках. Порадуйте своїх рідних традиційним російським блюдом на обід або вечерю. Щи в горщиках вимагають певної вправності, але це того варте!
Що може бути краще російських щей на обід? Як гарячий страви, щі - це завжди ситно і смачно. Для приготування щей в горщику ми використовуємо керамічні горщики, так як вони лише поліпшать смак страви, а не зіпсують його. Капуста традиційно використовується квашена (я готувала і зі свіжою - теж смачно виходить). Не обов'язково використовувати свинину, але щі з нею виходять більш наваристими. Особливої пікантності додає своєрідна "кришечка" з тіста, але пам'ятайте: духовка повинна бути гарною, інакше тісто може впасти і зіпсувати всю страву. Отже, рецепт щі в горщику:
1. М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Варимо м'ясний бульйон.
2. В цей час тушкуємо квашену капусту на соняшниковій олії хвилин 20.
3. Даємо бульйону охолонути, тепер можемо приготувати тісто. Формуємо гірку з борошна з поглибленням, куди вбиваємо яйце. Потім додаємо бульйон. Замішуємо тісто, воно повинно вийде еластичним, однорідним і без грудочок. Тісто відправляємо в холодильник, загорнувши його в харчову плівку.
4. Картопля, цибуля, помідори та моркву моєму і чистимо. Нарізаємо цибулю, помідори і картоплю кубиками. Морквину тремо на крупній тертці.
5. Тепер викладаємо інгредієнти в горщики шарами: м'ясо - капуста - цибуля - картопля - помідори - морква. Зверху - по 1 ст.Л. Сметани.
6. Тісто дістаємо з холодильника, формуємо коржі. Накриваємо ними горщики (коржі повинні бути великими досить, щоб закрити їх повністю). Горщики відправляємо в попередньо розігріту до 180 З духовку на годину.
Готові щі подаємо гарячими, "кришечки" з тіста акуратно знімаємо, подаємо разом з блюдом. Можна посипати щі свіжою зеленню. Смачного!
- Свинина - 400 грам
- Квашена капуста - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Великий картопля - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Крем - - За смаком
- Яйце - 1 штука (для тіста)
- М'ясний бульйон - 1/2 склянки (для тіста)
- Борошно - 2 склянки (для тіста)
1. М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Варимо м'ясний бульйон.
2. В цей час тушкуємо квашену капусту на соняшниковій олії хвилин 20.
3. Даємо бульйону охолонути, тепер можемо приготувати тісто. Формуємо гірку з борошна з поглибленням, куди вбиваємо яйце. Потім додаємо бульйон. Замішуємо тісто, воно повинно вийде еластичним, однорідним і без грудочок. Тісто відправляємо в холодильник, загорнувши його в харчову плівку.
4. Картопля, цибуля, помідори та моркву моєму і чистимо. Нарізаємо цибулю, помідори і картоплю кубиками. Морквину тремо на крупній тертці.
5. Тепер викладаємо інгредієнти в горщики шарами: м'ясо - капуста - цибуля - картопля - помідори - морква. Зверху - по 1 ст.Л. Сметани.
6. Тісто дістаємо з холодильника, формуємо коржі. Накриваємо ними горщики (коржі повинні бути великими досить, щоб закрити їх повністю). Горщики відправляємо в попередньо розігріту до 180 З духовку на годину.
Готові щі подаємо гарячими, "кришечки" з тіста акуратно знімаємо, подаємо разом з блюдом. Можна посипати щі свіжою зеленню. Смачного!