Щавлевий суп
(покроковий рецепт з фото)
Це прекрасний суп для обіднього столу. Зварити суп можна на бульйоні, овочевому відварі або воді. Крім щавлю додайте кріп, петрушку та іншу зелень. Заправте суп вареним яйцем або сметаною!
Суп подається в гарячому вигляді, але скажу вам, що холодним він теж дуже нічого, особливо якщо настоїться пару годин. Такий суп зберігається в холодильнику не більше доби. Хай щастить!
- Бульйон - 3 L
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Щавель - 1 пучок (великий)
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Яйце варене - 3-4 штук
Підготуйте продукти для супу і бульйону. Пісний суп варите просто на воді або овочевому відварі. Для м'ясного бульйону відваріть нежирні шматочки телятини або курки з сіллю і лавровим листом. В кінці варіння бульйону видаліть лавровий лист. Час варіння залежить від обраного м'яса. Курячий бульйон буде готовий через 30-40 хвилин, з телятини - через 1, 5 годину.
Коли бульйон буде готовий, вимийте і очистіть всі овочі: цибуля і картопля поріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці.
У готовий бульйон додайте овочі, проваріть до готовності хвилин 20-25. Відкоректуйте на сіль. Паралельно поставте варитися яйця (хвилин по 9), щоб вийшли круто. Остудіть і очистіть їх.
Всю зелень замочіть в холодній воді на пару хвилин. Ретельно сполосніть під проточною, дайте стекти воді. Поріжте середніми смужками.
В кінці варіння супу додайте перець мелений і всю зелень. provara 1 хвилину, а потім зніміть з вогню.
Розлийте суп по тарілках, додайте по половинці яйця. Можна додати сметану. Подавайте суп гарячим. Смачного!