Рецепт Щавлевий суп фото

Щавлевий суп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Щавель
Пісні страви
На обід
Супи

Це прекрасний суп для обіднього столу. Зварити суп можна на бульйоні, овочевому відварі або воді. Крім щавлю додайте кріп, петрушку та іншу зелень. Заправте суп вареним яйцем або сметаною!

Суп подається в гарячому вигляді, але скажу вам, що холодним він теж дуже нічого, особливо якщо настоїться пару годин. Такий суп зберігається в холодильнику не більше доби. Хай щастить!

  • Бульйон - 3 L
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Щавель - 1 пучок (великий)
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Яйце варене - 3-4 штук
щавлевий суп - фото крок 1
Підготуйте продукти для супу і бульйону. Пісний суп варите просто на воді або овочевому відварі. Для м'ясного бульйону відваріть нежирні шматочки телятини або курки з сіллю і лавровим листом. В кінці варіння бульйону видаліть лавровий лист. Час варіння залежить від обраного м'яса. Курячий бульйон буде готовий через 30-40 хвилин, з телятини - через 1, 5 годину.
щавлевий суп - фото крок 2
Коли бульйон буде готовий, вимийте і очистіть всі овочі: цибуля і картопля поріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці.
щавлевий суп - фото крок 3
У готовий бульйон додайте овочі, проваріть до готовності хвилин 20-25. Відкоректуйте на сіль. Паралельно поставте варитися яйця (хвилин по 9), щоб вийшли круто. Остудіть і очистіть їх.
щавлевий суп - фото крок 4
Всю зелень замочіть в холодній воді на пару хвилин. Ретельно сполосніть під проточною, дайте стекти воді. Поріжте середніми смужками.
щавлевий суп - фото крок 5
В кінці варіння супу додайте перець мелений і всю зелень. provara 1 хвилину, а потім зніміть з вогню.
щавлевий суп - фото крок 6
Розлийте суп по тарілках, додайте по половинці яйця. Можна додати сметану. Подавайте суп гарячим. Смачного!

Схожі рецепти