Щавлевий суп з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт страви, як приготувати щавлевий суп з яловичиною, дуже схожий за інгредієнтами та рецептурою з зеленим борщем, який також готується з щавлю замість капусти. Такий можна готувати цілий рік.
Щавель в цьому рецепті використовується свіжий, але його можна замінити і сушеним. Замість яловичини можна використовувати свинину або курку. Суп не тільки смачний, освіжаючий, але ще і корисний, тому як в щавлі міститься вітамін С. Особливою популярністю блюдо користується навесні або влітку.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яловичий бульйон - 3 L
- Яловичина - 300 грам
- Картопля - 5 штук
- Яйця - 3 штуки
- Щавель - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
1
Очистіть цибулю з морквою, потім наріжте дрібно цибулю, а морква подрібніть на крупній тертці.
2
У сковороду додайте вершкове масло і розтопіть, обсмажити цибулю і моркву до м'якості.
3
У каструлю налийте бульйон і доведіть його до кипіння, а тим часом очистіть, вимийте і наріжте шматочками картопля.
4
Після закипання бульйону викладіть в каструлю картоплю, готуйте 7 хвилин після закипання.
5
Додайте в каструлю піджарку і м'ясо, а також зварені круто курячі яйця (попередньо нарізані шматочками).
6
Переконайтеся, що овочі вже готові, і зніміть каструлю з вогню. Вимийте і крупно наріжте щавель, додайте його в каструлю, вичавити сік одного лимона, за смаком посоліть і поперчіть.
7
Закрийте суп кришкою і залиште на пару хвилин. Подавайте суп зі сметаною.