Щавлеві щі
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і легкий весняний суп. Можна зварити його як пісним, так і на крутому м'ясної бульйоні, на яловичому найсмачніше виходить. Дивіться, як приготувати щавлеві щі в домашніх умовах! смачно!
Для супу промийте і порубати дрібно зелень, щавель. Відваріть картоплю, посмажте цибулю і моркву. Зваріть все разом - і суп готовий! Подавати його потрібно гарячим, додавши ложку сметани. В ідеалі подавати його з м'яким домашнім, тільки що спечений хліб. В щі я не додаю ніякі шкідливі інгредієнти, так що і діткам їх можна запропонувати! Розповідаю і показую, як приготувати щавлеві щі.
- Вода - 3 L
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1-2 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Кріп - 20 грам
- Щавель - 100 грам
- Петрушка - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Крем - 70-100 грам
Приготуйте продукти для супу. Щавлеві щі потребу у великій кількості зелені, не тільки щавель використовується, але і кріп, петрушка, можна зелену цибулю додати. Відваріть яйце до стану "круто" .
Поріжте вимиті і очищені цибулю і моркву. Обсмажте їх на рослинному маслі до повної готовності. Під час обсмажування посоліть.
Поставте воду для супу закипати, приправити сіллю. Картопля очистіть і поріжте тонко соломкою, щоб він швидко зварився.
Варіть картоплю 15 хвилин.
Поріжте всю зелень: щавель, кріп і петрушку. Порубати варене яйце, якщо яйця дрібні, візьміть дві-три штуки.
У готову картоплю покладіть смажені овочі.
Додайте велика кількість зелені і яйце. Відкоректуйте щі на сіль. Проваріть суп одну хвилину - і вимкніть вогонь. Готовий суп подавайте гарячим зі сметаною. Смачного!