Салат «люкс» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати салат "люкс" на зиму, дуже популярний і щороку по ньому заготовляють багато баночок овочевих смакоти. Якщо ви ще не знаєте про таке салаті, раджу приготувати!
Салат "люкс" на зиму, мені здається, отримав свою назву саме завдяки наявності в цьому салаті великої кількості овочів, кожен їх яких вносить свій відтінок смаку в салат. Білокачанну капусту в цьому рецепті можна замінити на кольорову, смак від цього трохи зміниться, але буде також дуже добре.
- Капуста - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1-3 штук
- Перець солодкий - 2 штуки
- Помідори - 300 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Капусту дрібно наріжте ножем або наріжте за допомогою спеціальної терки. Перекладіть капусту у велику миску.

Моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи і додайте до капусти.

Дрібним кубиком наріжте цибулю.

Солодкий перець наріжте тонкою соломкою і відправте до овочів.

Дрібно наріжте помідори.

До овочів додайте сіль, цукор, оцет столовий і рослинне масло.

Перемішайте, гарненько пом'явши руками.

Перекладіть салат в чисті баночки. У мене вийшло 2 баночки об'ємом 500 мл.

Дно каструлі застелите серветкою або кухонним рушником, поставте баночки. Налийте в каструлю воду, щоб вона доходила до плічок баночок і поставте на вогонь. Кип'ятіть після закипання 20 хвилин.

Засукайте баночки металевими кришками і залиште до повного охолодження.

Смачного!