Рецепт Салат «люкс» на зиму фото

Салат «люкс» на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На обід, На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Рецепт, як приготувати салат "люкс" на зиму, дуже популярний і щороку по ньому заготовляють багато баночок овочевих смакоти. Якщо ви ще не знаєте про таке салаті, раджу приготувати!

Салат "люкс" на зиму, мені здається, отримав свою назву саме завдяки наявності в цьому салаті великої кількості овочів, кожен їх яких вносить свій відтінок смаку в салат. Білокачанну капусту в цьому рецепті можна замінити на кольорову, смак від цього трохи зміниться, але буде також дуже добре.

  • Капуста - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1-3 штук
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Помідори - 300 грам
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
салат
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
салат
Капусту дрібно наріжте ножем або наріжте за допомогою спеціальної терки. Перекладіть капусту у велику миску.
салат
Моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи і додайте до капусти.
салат
Дрібним кубиком наріжте цибулю.
салат
Солодкий перець наріжте тонкою соломкою і відправте до овочів.
салат
Дрібно наріжте помідори.
салат
До овочів додайте сіль, цукор, оцет столовий і рослинне масло.
салат
Перемішайте, гарненько пом'явши руками.
салат
Перекладіть салат в чисті баночки. У мене вийшло 2 баночки об'ємом 500 мл.
салат
Дно каструлі застелите серветкою або кухонним рушником, поставте баночки. Налийте в каструлю воду, щоб вона доходила до плічок баночок і поставте на вогонь. Кип'ятіть після закипання 20 хвилин.
салат
Засукайте баночки металевими кришками і залиште до повного охолодження.
салат
Смачного!

Схожі рецепти