Різдвяний пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів домашньої святкової випічки хочу запропонувати дуже простий варіант, як приготувати різдвяний пиріг з повидлом. Це чудовий приклад поєднання простоти і приголомшливого смаку.
1. Насамперед потрібно зайнятися сухофруктами. Якщо пиріг їстимуть тільки дорослі, то можна залити їх невеликою кількістю коньяку або лікеру за смаком. Використовувати можна не тільки сухофрукти, але і сушені ягоди, наприклад.
2. Вершкове масло розітріть з половиною цукру.
3. Окремо збийте яйця з цукром, що залишився до пишності. Кількість цукру залежить від солодощі повидла.
4. З'єднайте в глибокій мисці масло, яйця і повидло. Перемішайте.
5. Додайте сухофрукти.
6. Окремо просійте борошно з розпушувачем і спеціями. Я рекомендую обов'язково додати ароматні спеції начебто кориці, кардамону, мускатного горіха, адже саме вони надають особливий святковий аромат пирога. Перемішайте сухі інгредієнти.
7. Невеликими порціями додайте їх в мисочку і перемішайте.
8. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном.
9. Викладіть тісто у форму, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
10. Випікайте пиріг до готовності (близько 50-55 хвилин), перевіряючи готовність шпажкою або сірником.
Перед подачею можна присипати пиріг цукровою пудрою або прикрасити за смаком. Смачних свят!
- Povidlo - 1 Склянка
- Сухофрукти - 1 Склянка(+ коньяк або лікер за бажанням)
- Борошно - 2.5-3 склянки
- Цукор - 0.5-1 склянки
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Спеції - 1 Чайна ложка (мускатний горіх, кардамон, обкладинка)
2. Вершкове масло розітріть з половиною цукру.
3. Окремо збийте яйця з цукром, що залишився до пишності. Кількість цукру залежить від солодощі повидла.
4. З'єднайте в глибокій мисці масло, яйця і повидло. Перемішайте.
5. Додайте сухофрукти.
6. Окремо просійте борошно з розпушувачем і спеціями. Я рекомендую обов'язково додати ароматні спеції начебто кориці, кардамону, мускатного горіха, адже саме вони надають особливий святковий аромат пирога. Перемішайте сухі інгредієнти.
7. Невеликими порціями додайте їх в мисочку і перемішайте.
8. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном.
9. Викладіть тісто у форму, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
10. Випікайте пиріг до готовності (близько 50-55 хвилин), перевіряючи готовність шпажкою або сірником.
Перед подачею можна присипати пиріг цукровою пудрою або прикрасити за смаком. Смачних свят!