Рис з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Підлива надає будь-якої страви насичений смак і соковитість. Завдяки їй навіть звичайні гарніри (каша, макарони, картопля) стають більш смачними. Сьогодні розповім, як приготувати рис з підливою.
Підливу до рису можна приготувати з м'яса (курка, свинина, баранина, субпродукти), а також і без м'яса (наприклад, з овочами або морепродуктами). Мені до душі саме останній варіант, що може стати відмінною альтернативою звичному поняттю. Крім того, можна зробити кілька варіантів підливи і подати їх до рисовому гарніру. Для рецепта використовую кілька видів морепродуктів, які відмінно поєднуються між собою, але цілком згодиться і один вид (наприклад, мідії або гребінці).
- Морський коктейль - 300 грам (мідії, кальмари, креветки)
- Мал - 200 грам
- Фенхель - 80 грам
- Консервовані томати - 400 грам
- Морквина - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Черрі - 4 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Салатні листя - 20 грам

1. Мою фенхель і нарізаю його невеликими тонкими смужками. Цибулину чищу і нарізаю невеликими кубиками.

2. Морквину чищу і мою, подрібнюю її за допомогою великої терки.

3. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї оливкова олія (1 ложку), розігріваю його. Викладаю на добре розігріту поверхню фенхель, цибулю і моркву (все відразу).

4. Посипаю овочі на сковороді меленим чорним перцем і перемішую, готую до м'якості фенхеля.

5. Додаю до підсмаженні консервовані томати у власному соку і перемішую.

6. Вливаю в сковороду половину склянки кип'яченої води і гарненько перемішую до однорідності.

7. У каструлю вливаю оливкова олія (1 ложку) і розігріваю.

8. Морепродукти попередньо вже дістав з морозильника і розморозив, потім ретельно промив під струменем проточної води. Відправляю їх в добре розігріту каструлю.

9. Через пару хвилин вливаю до морепродуктів овочеву підливу, додаю дрібно посічену зелень, солю і перчу, готую все на повільному вогні 7 хвилин.

10. У підсоленій воді відварюю рис до готовності, відкидаю його на друшляк, а потім перекладаю в каструлю до підливі, перемішую і прогріваю все 3-5 хвилин.

11. Мою листя салату, витираю їх серветкою, укладаю на тарілку, потім викладаю на них рис з підливою і прикрашаю половинками черрі.