Рис з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви готувати чи ні - це зовсім не важливо, тому що побачивши цей рецепт рису з лимоном, у вас з'явиться величезне бажання сходити в магазин за продуктами і приготувати цю страву своєї сім'ї!
Використовувати лимон рекомендується в кулінарії як можна частіше і ширше. Він не "забиває" смак основного блюда, а витончено відтіняє його, Крім того, приносить неоціненну користь здоров'ю, будучи багатим джерелом вітаміну С, працюючи на користь імунної системи, сприяючи кращому загоєнню, захищає від серцевих захворювань, допомагає організму засвоювати залізо. Всіма цими властивостями володіє ця страва, тому не забудьте внести його в свій раціон і дивіться як правильно приготувати рис з лимоном!
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Лимон - 2 штуки

Пропускаємо через м'ясорубку часник або дрібно нарізаємо вручну. Лимонну цедру трьом на тертці, з останків лимона видавлюємо сік.

У каструльці середнього розміру розігріваємо оливкове масло. Додаємо часник і рис, гарненько все розмішуємо в перебігу декількох хвилин, поки рис не почне біліти. Додаємо цедру лимона.

Додаємо в рис 4 склянки води, збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь на мінімум і залишаємо на плиті протягом 20 хвилин.

Коли рис буде готовий, додаємо в нього отриманий лимонний сік.