Рис з часником
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите рис і не знаєте як урізноманітнити його приготування, то пропоную вам відмінний варіант - рис з часником. Цю страву можна готувати навіть з вчорашнього рису, що залишився після вечері.
Рис з часником - це відмінний гарнір до риби або м'яса. Кількість часнику залежить від ваших смакових уподобань і може змінюватися при кожному приготуванні. Тобто, рецепт рису з часником вельми універсальний - можете його переробляти на свій лад. Хай щастить!
- Мал - 300 грам
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Зелена цибуля - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка

1. Рецепт приготування рису часником починається, звичайно ж, з підготовки рису. Для цього необхідно промити рис під холодною водою і відправити варитися до готовності в злегка підсоленій воді.

2. Поки рис вариться, можна зайнятися часником. Його необхідно очистити і подрібнити (натерти на терці, видавити через прес або дрібно нарізати). Зелену цибулю вимити, просушити і також подрібнити.

3. У сковороді розігріти трохи рослинного масла.

4. Відправити туди подрібнений часник і постійно помішувати. Він не повинен горіти, а лише трохи підзолотившись.

5. Покласти в сковороду рис і ретельно перемішувати, щоб рис не почав злипатися, а добре з'єднався з часником.

6. Через пару хвилин в рис можна додати зелену цибулю. Можна приправити соєвим соусом (тоді солити не обов'язково) або трохи підсолити. Через кілька хвилин рис з часником в домашніх умовах вже готовий. Зняти блюдо з вогню і відразу подавати до столу.