Ріпа в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Наступного разу, коли будете готувати гарнір, виберіть не самий звичайний варіант - ріпу. Вона була основним першою стравою предків. Тому спробуйте, як приготувати ріпу в духовці. Просто і смачно!
При подачі посипте блюдо нарізаним кропом для аромату. За бажанням можна в кінці приготування посипати ріпу тертим сиром і дочекатися, поки він розплавиться в духовці. Це один з найпростіших рецептів, як приготувати ріпу в духовці. За смаком він нагадує картопля, тому напевно сподобається вашій родині.
- Буряк - 1, 5 кілограма
- Часник - 8-10 зубчиків
- Чебрець гілочки - 10 штук
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
1
Ріпу необхідно помити і очистити. Потім наріжте її на невеликі шматочки (так само, як ви звикли різати картоплю для запікання).
2
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
3
Видавіть часник в масло, перемішайте. Нехай настоїться 5-10 хвилин, щоб часник віддав свій аромат маслу.
4
Застелите пергаментом деко. Викладіть ріпу в один шар.
5
Приправити сіллю і буряк poperčite. Силіконової пензликом змастіть маслом шматочки ріпи. Викладіть гілочки чебрецю зверху.
6
Запікайте при температурі 200 градусів близько 30 хвилин, поки ріпа не стане м'якою із золотистою скоринкою.