Рецепт пишного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Після свят у мене залишилося багато збитих вершків, і я вирішила щось спекти. І так у мене вийшов апетитний пиріг. Це був чистий експромт, і рецепт я взяла собі на замітку.
Пропоную вам теж рецепт пишного пирога. А як його приготувати, зараз розповім. Рецепт дуже простий і я впевнена, що інгредієнти для нього знайдуться на кухні в будь-якої господині. Цей пиріг відмінно підійде до чаю і не займе багато часу на приготування.
- Вершки 30% - 400 мілілітрів
- Капучино - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 6 штук
- Борошно - 500 грам
- Розпушувач - 15 грам
- Сода - 15 грам
1
Змішайте в невеликій каструлі вершки, капучино і половину цукру (я додавала 2 столові ложки), закип'ятіть суміш, постійно помішуючи. Заберіть з вогню і поставте каструлю в холодну воду, щоб суміш охолола.
2
Вершкове масло розітріть з рештою цукру, потім додайте яйце і добре перемішайте. Після цього додайте борошно з розпушувачем і содою. Перемішайте, потім додайте суміш вершків і капучино і ще раз перемішайте.
3
Тісто має вийти консистенції густої сметани. Вилийте тісто у форму, Для випікання, застелену пергаментним папером, і випікайте пиріг 50 хвилин при 180 З. Перевіряйте готовність пирога дерев'яною паличкою.
4
Готовий пиріг витягніть з духовки і дайте охолонути. Зверху залийте будь глазур'ю.