Рецепт Рецепт холодник з буряка на кефірі фото

Рецепт холодник з буряка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
Буряк, Овочі, Молочні продукти, Яйця, Огірок, Кефір
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На швидку руку, Літні
Супи, Холодні супи

У літню спеку як не можна до речі припадуть холодні дієтичні страви, які відмінно втаязикють голод і освіжають. Саме час для холодних супів. Пропоную приготувати холодник з буряка на кефірі.

Хочу поділитися блюдом національної польської, латвійської, білоруської кухні. Такий рецепт готують у багатьох країнах Європи. І не дарма, він дуже ароматний і смачний, і, що дуже приємно, не витратний. Дуже добре готувати його влітку і приправляти свіжою посіченою зеленню, подавати до столу прямо з холодильника з подрібненим яйцем. Раджу спробувати.

  • Кефір - 1 літр
  • Яйця - 6 штук
  • Хрін тертий - 1 Чайна ложка
  • Кріп - За смаком
  • Огірок - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Буряк маринований і нарізана - 2 склянки
1
Візьміть баночку консервованої буряків. Якщо у вас такої немає, то попередньо на ніч відварену буряк наріжте невеликими кубиками і замаринуйте в розчині з води, оцту, сіль і пісочний.
2
У каструлю або будь-яку ємність вилийте кефір.
3
Буряк натріть на терку і також додайте до кефіру.
4
Натріть на великій тертці огірок і також додайте в каструлю.
5
Посоліть і додайте тертий хрін за смаком.
6
Яйця відварити круто і додавайте або відразу в ємність з холодником, або при подачі в кожну миску.
7
Перед подачею охолодіть. Смачного!

Схожі рецепти