Рецепт холодник з буряка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку як не можна до речі припадуть холодні дієтичні страви, які відмінно втаязикють голод і освіжають. Саме час для холодних супів. Пропоную приготувати холодник з буряка на кефірі.
Хочу поділитися блюдом національної польської, латвійської, білоруської кухні. Такий рецепт готують у багатьох країнах Європи. І не дарма, він дуже ароматний і смачний, і, що дуже приємно, не витратний. Дуже добре готувати його влітку і приправляти свіжою посіченою зеленню, подавати до столу прямо з холодильника з подрібненим яйцем. Раджу спробувати.
- Кефір - 1 літр
- Яйця - 6 штук
- Хрін тертий - 1 Чайна ложка
- Кріп - За смаком
- Огірок - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Буряк маринований і нарізана - 2 склянки
1
Візьміть баночку консервованої буряків. Якщо у вас такої немає, то попередньо на ніч відварену буряк наріжте невеликими кубиками і замаринуйте в розчині з води, оцту, сіль і пісочний.
2
У каструлю або будь-яку ємність вилийте кефір.
3
Буряк натріть на терку і також додайте до кефіру.
4
Натріть на великій тертці огірок і також додайте в каструлю.
5
Посоліть і додайте тертий хрін за смаком.
6
Яйця відварити круто і додавайте або відразу в ємність з холодником, або при подачі в кожну миску.
7
Перед подачею охолодіть. Смачного!