Рецепт Рецепт цветаевского пирога фото

Рецепт цветаевского пирога
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Пироги

Шалено смачний сезонний пиріг з романтичною назвою. Його легко і просто готувати, а результат вас просто приголомшить: тонке пісочне тісто, ароматні яблука і дивовижно смачна зметана заливка ...

Цвєтаєвський пиріг, напевно, один з найпопулярніших пирогів в сезон яблук. Він шалено смачний і легкий в приготуванні. Та й продукти для нього потрібні прості і цілком доступні. Тому сьогодні я розповім вам рецепт цветаевского пирога. Приготувавши легендарну випічку одного разу, ви будете готувати його дуже часто.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Крем - 1, 5 склянки(1 ст - для заливки, 0, 5 ст - в тісто)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Яблука кислі - 3-4 штук
  • Борошно - 1, 5 склянки(1 ст - в тісто, 2 ст. L - в заливку)
рецепт цветаевского пирога - фото крок 1
Вершкове масло необхідно нарізати невеликими шматочками і розтопити, а потім трохи остудити.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 2
Борошно (1 склянка) добре просіваємо разом з розпушувачем.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 3
У вершкове масло додаємо сметану, перемішуємо до однорідного стану.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 4
Потім додаємо борошно з розпушувачем.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 5
І замішуємо м'яке нетугое тісто.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 6
Далі руками розподіляємо тісто по всій формі, змащеній олією, роблячи бортики.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 7
Робимо заливку: збиваємо сметану з цукром і ванільним цукром. У мене сметана дуже густа, сільська, тому і крем вийшов густим. Краще взяти сметану не надто густу.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 8
В окремій мисці виделкою трохи збиваємо яйце, потім додаємо його в збиту сметану.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 9
Далі додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо заливку до однорідного стану.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 10
Яблука чистимо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками. Потім викладаємо їх на тісто.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 11
Зверху яблука заливаємо сметаною заливкою і відправляємо форму з майбутнім пирогом в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 час.
рецепт цветаевского пирога - фото крок 12
Подавати цветаевский пиріг можна і в гарячому вигляді, але набагато смачніше він холодний. Приємного чаювання!

Схожі рецепти