Рецепт цветаевского пирога
(покроковий рецепт з фото)
Шалено смачний сезонний пиріг з романтичною назвою. Його легко і просто готувати, а результат вас просто приголомшить: тонке пісочне тісто, ароматні яблука і дивовижно смачна зметана заливка ...
Цвєтаєвський пиріг, напевно, один з найпопулярніших пирогів в сезон яблук. Він шалено смачний і легкий в приготуванні. Та й продукти для нього потрібні прості і цілком доступні. Тому сьогодні я розповім вам рецепт цветаевского пирога. Приготувавши легендарну випічку одного разу, ви будете готувати його дуже часто.
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем - 1, 5 склянки(1 ст - для заливки, 0, 5 ст - в тісто)
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Яблука кислі - 3-4 штук
- Борошно - 1, 5 склянки(1 ст - в тісто, 2 ст. L - в заливку)

Вершкове масло необхідно нарізати невеликими шматочками і розтопити, а потім трохи остудити.

Борошно (1 склянка) добре просіваємо разом з розпушувачем.

У вершкове масло додаємо сметану, перемішуємо до однорідного стану.

Потім додаємо борошно з розпушувачем.

І замішуємо м'яке нетугое тісто.

Далі руками розподіляємо тісто по всій формі, змащеній олією, роблячи бортики.

Робимо заливку: збиваємо сметану з цукром і ванільним цукром. У мене сметана дуже густа, сільська, тому і крем вийшов густим. Краще взяти сметану не надто густу.

В окремій мисці виделкою трохи збиваємо яйце, потім додаємо його в збиту сметану.

Далі додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо заливку до однорідного стану.

Яблука чистимо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками. Потім викладаємо їх на тісто.

Зверху яблука заливаємо сметаною заливкою і відправляємо форму з майбутнім пирогом в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 час.

Подавати цветаевский пиріг можна і в гарячому вигляді, але набагато смачніше він холодний. Приємного чаювання!