Прості домашні фалафель
(покроковий рецепт з фото)
Фалафель - пісне блюдо з нуту, популярне в східних країнах. За своєю поживністю фалафель не поступається смаженого м'яса. Так, так, ви легко вгамуєте голод, з'ївши такі Нутовая кульки на обід.
Перед вами рецепт, як приготувати простий домашній фалафель. Його можна подавати як самостійне блюдо з різними соусами, а також на додаток до основного.
- Гайка - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1 Склянка (для фритюру)
- Борошно - 2 Ст. Ложки

Нут промийте, залийте холодною водою (1 L), залиште на 8-10 годин, можна на ніч.

Вранці злийте воду з нуту, відкиньте на друшляк.

Підготуйте інші інгредієнти. Овочі та зелень помийте. Цибулю і часник очистіть.

Всі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері.

З отриманої маси вологими руками скачайте кульки, діаметром 2-3 см. Приблизно з волоський горіх. У невеликому посуді на середньому вогні нагрійте рослинну олію. Обсмажте Нутовая кульки в киплячій олії невеликими порціями до рум'яної скоринки. Кульки повинні повністю занурюватися в масло. Так вони швидко і рівномірно прожаряться.

Викладіть фалафель на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир. От і все, фалафель готові!

Смачного!