Полуничний пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Простий і смачний річний пиріг. Готуватися виключно зі свіжої полуниці.
При виборі кефіру віддайте перевагу жирному кефіру або Самоквасов (кисляку).
- Кефір - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет 9-проц. - 1 Ст. Ложка
- Полуниця - 200-300 грам
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)

1. Приготуємо продукти для пирога.

2. Яйце віночком змішуємо з цукром.

3. Вливаємо кефір, продовжуємо змішувати.

4. Вводимо просіяне борошно, соду, гашене оцтом.

5. Замішуємо тісто для пирога. Воно виходить щільне, густе.

6. Розподіляємо по змащеній формі тісто рівномірно.

7. Полуницю моєму, обриваємо хвостики і розподіляємо по тесту, трохи вдавлюючи. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

8. Випікаємо пиріг 35 хвилин, перевіряємо на готовність сухий сірником.

9. Виймаємо з форми, остужіваем, посипаємо цукровою пудрою і пиріг готовий.