Пісочне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, розсипчасте домашнє пісочне печиво неодмінно порадує вас своїм смаком. Готується воно дуже просто і з найдоступніших продуктів, обов'язково спробуйте!
Дана випічка стане відмінним доповненням до сімейного чаювання, приготувати пісочне печиво легко, а є одне задоволення! ніжне, в міру розсипчаста, сподобається і дітям, і дорослим. Перед вами - простий базовий рецепт печива, який завжди можна урізноманітнити горіхами, цукатами, шматочками шоколаду та іншими добавками. Прикрасити пропоную випічку кунжутом, але можна посипати печиво цукровою пудрою або полити будь глазур'ю.
- Маргарин - 100 грам (або вершкове масло)
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Кунжут - За смаком

1. Підготуйте всі необхідні продукти. Маргарин або вершкове масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.

2. Наріжте маргарин кубиками і складіть в глибоку миску. Додайте цукор, сіль, соду і яйце.

3. Перетріть всі інгредієнти до однорідного стану за допомогою вилки.

4. Додайте частинами борошно. Муки може піти трохи більше або менше ніж вказано в рецепті, тісто має бути досить м'яке і не липнути до рук.

5. Зберіть тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.

6. Потім розкачати тісто в пласт, товщиною не менше 5 мм і постинаєте за допомогою формочки печиво.

7. Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Змастіть жовтком і посипте кунжутом. Випікайте при 180 градусах близько 10 хвилин.

8. Смачне і ніжне домашнє пісочне печиво готове. Подавайте його з чаєм, кави або молоком.

9. Приємного чаювання!