Пісочне імбирне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне, розсипчасте і ароматне печиво з імбиром. Рецепт дуже простий, займе мінімум часу, і домашня випічка порадує любителів солодкого. Ідеально до чаю.
Кількість імбиру корегуйте за смаком. Аромат і смак буде насичений і пряний, якщо додати 1 столову ложку з гіркою тертого імбиру. Якщо додаєте сухий мелений імбир, буде досить чайної ложки, але смак печива змінюється. Сухий імбир дасть більше пряного аромату, а свіжий наповнить випічку імбирним гоструватим смаком. Борошно можна взяти двох видів, цельнозерновую і білу пшеничну.
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Борошно цільнозернове - 100-120 грам
- Розпушувач - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука
- Корінь імбиру - 1 частина

Підготуємо інгредієнти.

Знімаємо цедру з одного лимона і висипаємо в миску.

Імбир чистий, трьом на дрібній тертці і додаємо до цедрі. Тертого імбиру виходить 1 столова ложка з гіркою.

Насипаємо цукор.

Кладемо шматок м'якого вершкового масла. Ставимо миску на водяну баню і все добре перемішуємо.

Вбиваємо яйце і все перемішуємо.

Порціях додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.

Тісто відправляємо в холод на 20 хвилин.

Остигнуло тісто стало щільніше. Якщо потрібно додаємо ще 1-2 ложки борошна і руками замішуємо тісто. Відокремлюємо невеликі частини тесту, робимо круглі заготовки і викладаємо їх на деко покритий пекарської папером. Випікаємо в духовці при температурі 180-190 градусів близько 12 хвилин.

Печиво охолоджуємо. Воно виходить ніжне і розсипчасте.

Приємного чаювання!