Рецепт Пісне тісто для солодкої випічки фото

Пісне тісто для солодкої випічки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно
Пісні страви
На швидку руку
Випічка, Пиріжки

Під час посту хочеться порадувати своїх близьких смачною солодкою випічкою, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати пісне тісто для пиріжків, булочок, пирогів або пончиків.

Тісто на заквасці вважається більш корисним, ніж тісто на дріжджах. Крім того, воно відмінно підходить для солодкої пісної випічки - з нього виходять повітряні і м'які булочки, пиріжки та пироги. Для того, щоб зробити смак і аромат тесту цікавіше, додайте трохи лимонної або апельсинової цедри - вона додасть йому родзинку. Таке тісто можна приготувати і для несолодкої випічки, зменшивши кількість цукру до 1-2 ст.Л. Якщо вам необхідно зробити випічку більш корисною, використовуйте цельнозерновую пшеничне борошно.

  • Біла пшеничне борошно - 200 грам
  • Пшеничне борошно - 800 грам
  • Дріжджі - 400 грам
  • Вода кімнатної температури - 470 грам(200 грам в закваску, 270 грам в тісто)
  • Цукор - 50-150 грам
  • Рослинна олія - 130 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Пшеничний стартер - 2 Ст. Ложки
пісне тісто для солодкої випічки - фото крок 1
Приготуйте опару. Стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне білу пшеничну муку і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
пісне тісто для солодкої випічки - фото крок 2
Перекладіть опару в миску тістоміса, додайте воду кімнатної температури і перемішайте. Додайте будь-яку рослинну олію, сіль і цукор.
пісне тісто для солодкої випічки - фото крок 3
Додайте просіяне борошно і замісити тісто протягом 5 хвилин на другій швидкості. Округлите тісто і перекладіть в миску, змащену олією. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі.
пісне тісто для солодкої випічки - фото крок 4
Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Надайте тесту форму кулі і накрийте кришкою. Залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин. Тісто готове до випічки.

Схожі рецепти