Пиріжки з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Брат, як же я люблю ці пиріжки з морквою! Це пиріжки мого дитинства. Бабуся пекла їх в російській печі і запах будив мене вранці. Зараз російської печі у мене немає, але пиріжки я печу і вам пропоную.
Ось дуже докладний рецепт пиріжків з морквою. Вони дуже-дуже смачні і пишні виходять. Пиріжки з морквою я люблю їсти з розтопленим вершковим маслом. Може бути це не дуже корисно і не дуже дієтично, але це так смачно! Я просто відламують невеликі шматочки від пиріжка і маку їх в масло. У мене навіть зараз слинки течуть! Спробуйте обов'язково спекти пиріжки з морквою і ви мене зрозумієте!
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 4 штуки
- Вода - 0, 5 склянки (тепла)
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам(50 г. Для змазування пиріжків)
- Борошно - 7 склянок
- Сіль - За смаком
- Морква - 3 штуки

Дріжджі розвести в теплій воді і додати цукор. Кефір трохи підігріти.

Масло розтопити.

Дріжджі додати в теплий кефір.

Вбити два яйця.

Поступово додаємо борошно і солимо зверху. Розмішуємо.

Додаємо вже остигле розтоплене вершкове масло.

Підсипає ще борошно і замішуємо тісто руками, поки не почне відставати від стінок посуду.

Тепер ставимо тісто в тепле місце на 1 час. І займаємося приготуванням начинки.

Моркву миємо і чистимо.

Натираємо її на тертці, додаємо 2 чайні ложки цукру і припускаємо на сковороді, щоб прогрілася. Можна додати трохи води.

У гарячу морква вбиваємо 2 яйця і швидко розмішуємо. Начинка готова. Якщо є зайва рідина, можна відкинути на друшляк, щоб її злити.

Наше тісто вже підійшло.

Поділяємо його на невеликі шматочки.

Розминаємо тісто в коржики і на середину викладаємо начинку.

Формуємо пиріжок.

Пиріжки викладаємо на деко з пергаментним папером, змащеній вершковим маслом.

Відправляємо пиріжки в духовку 200 градусів на 25 хвилин.

Поки вони гарячі, змащуємо їх вершковим маслом. Готово!