Пиріг зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Ви здивуєтеся, але солодкий пиріг зі щавлем - це обалденно смачно! З молоком, з чаєм, та й просто так - неймовірно смачний і при цьому дуже бюджетний пиріг. Озброюйтеся рецептом - і марш на кухню!
Якщо ви нікому з гостей не скажете, з чого зроблена начинка в цьому пирозі - вони ні за що не здогадаються. Щавель в пирозі набуває дивовижний смак. Пиріг зі щавлем буде відкриттям і для вас, якщо ви ніколи не пробували таке блюдо. Я сподіваюся, що рецепт пирога зі щавлем з фото допоможе вам спекти цю вкусняшки і влаштувати приємний вечір з чаєм. Удачі вам!
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 4 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - для тіста, 2 ст. Ложки - для начинки)
- Борошно - 2, 5 - 3 склянки
- Щавель - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка
У невеликій ємності змішуємо воду з молоком і злегка підігріваємо. Висипаємо туди дріжджі і цукор.
У миску з борошном виливаємо дріжджову суміш, додаємо яйце і щіпку солі. Замішуємо тісто і залишаємо в теплому місці підніматися.
Листя щавлю добре промиваємо, стряхиваем зайву воду. Нарізаємо і засипаємо цукром.
Testo майже, беремося за формування пирога. Невелику частину тесту залишаємо для оформлення верху. Розкачуємо основну частину тесту і викладаємо на деко так, щоб вийшли бортики.
Добре перемішуємо начинку з щавлю і викладаємо на тісто. З залишеної частини тесту робимо смужки або джгутики і прикрашаємо наш пиріг. Випікаємо в розігрітій духовці при 180-200 градусах хвилин 20-30. Час випічки залежить від духовки і товщини шару тесту.