Пиріг з яблуками і сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий, ароматний пиріг з яблуками і ніжною сирною начинкою нікого не залишить байдужим. Простий в приготуванні, не надто ошатний, але шалено смачний пиріг - ідеальний для сімейних вечорів.
З сиру і яблук можна спекти простий, але дивовижно соковитий, з ніжною начинкою, з легкою кислинкою яблук, ароматний пиріг до чаю. Тим більше, що готувати його дуже легко і за часом зовсім недовго. Його можна посипати цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками, тоді він буде дуже ошатним. А як приготувати пиріг з яблуками і сирною начинкою, я вам зараз розповім. Готуйте і насолоджуйтеся смаком яблучно-сирного пирога!
- Сир - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Кефір - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Яблука - 4 штуки
- Цукор - 8 Ст. Ложок(4 ст.Л. - в тісто, 4 - в начинку)
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1, 5 грами (в начинку)

У невеликій мисці, де буде тісто, збиваємо яйця з цукром.

Потім додаємо до збитих яєць кефір і рослинне масло, добре перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Акуратно перемішуємо, готуємо начинку.

Яблука очищаємо від шкірки (якщо вона товста) і насіння. Потім трьом їх на крупній тертці.

Сир можна протерти через сито, а можна замість цього використовувати блендер. Додаємо до сиру цукор, ванілін і яблука. Добре перемішуємо.

У форму, змащену маслом, викладаємо половину тіста.

Потім на тісто рівномірно викладаємо начинку, а потім - другу частину тесту.

Відправляємо форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Нехай готовий пиріг трохи охолоне, а потім подавайте його до чаю.