Пиріг з рибою в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Фінська кухня відрізняється дивовижним поєднанням риби і м'яса. Такий кулінарний тандем можна зустріти в багатьох стравах. Калакукко (фінський пиріг з рибою) - житній рибний пиріг.
Фінська кухня на перший погляд може здатися незвичайною і часом, здавалося б, несумісні інгредієнти прекрасно поєднуються між собою. У цих народів фінський пиріг з рибою - традиційне блюдо, яке готують як на святковий стіл, так і в повсякденному житті. У нашій кухні цей рецепт також знайшов своє місце, оскільки результат дивує навіть гурманів.
- Вершкове масло або маргарин - 100 грам (для тіста)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Житнє борошно - 1, 5 склянки
- Вода - 1 склянок
- Шпик - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Вершки - 1/3 склянки
- Філе риби (краще морської) - 500 грам
- Яйце - 2 штуки

1. Для початку замішуємо тісто: з борошна, води і розтопленого вершкового масла або маргарину замішуємо тісто. Після цього відправляємо його в холодильник на 30 хвилин, а тим часом займемося начинкою.

2. Чистий цибулю, нарізаємо його і шаткуємо сало. Відправляємо на сковороду смажитися по черговості шпик і цибулю. Філе риби я обсмажую разом з цибулею і шпиком.

3. Смажимо до готовності продуктів. Зазвичай я обсмажую шпик і рибу, після чого додаю цибулю і доводжу до готовності.

4. Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо його і обрізаємо краю ножем. Я зазвичай роблю прямокутну форму.

5. У начинку я додаю трохи вершків (під час смаження), щоб вона вийшла соковитіше і смачніше. Можна додати майонез або сметану. Викладаємо начинку на перший шар тіста і рівномірно її розподіляємо по всій поверхні.

6. Я люблю випікати пироги з красивими "візерунками" . Закрийте пиріг пластом тесту і можете проявити фантазію, прикрасивши верх пирога фігурними малюнками з тіста. Відправляємо в духовку наш фінський пиріг з рибою на одну годину, попередньо змастивши поверхню яйцем.

7. Якщо температура духової шафи буде менш 190 градусів, то пиріг запікається значно довше. Його готовність перевіряйте ножем або зубочисткою.

8. Після запікання пиріг повинен трохи "відпочити" . Подається фінський пиріг з рибою в гарячому і навіть в холодному вигляді.