Пиріг з куркою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг вийшов дуже ситний і щільний. Дуже приємною консистенції. Подавайте з бульйоном.
Для пирога з куркою і рисом нам знадобиться готове дріжджове тісто. Можете зробити його самостійно, а можете купити.
- Готове дріжджове тісто - 400 грам
- Яйця - 4 штуки
- Варений рис - 1 Склянка
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Плавлений сир - 100 грам
- М'ясо куряче відварне - 400 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Сіль, чорний перець - За смаком

1. Відваріть рис згідно з інструкцією і курку. Дріжджове тісто розкачати на столі в тонкий пласт. Покладіть в форму для запікання. Моя форма силіконова, а таку годі й змащувати маслом. Будь-яку іншу змастити потрібно обов'язково. Із залишків тіста зробіть бортики.

2. Тісто у нас вже готове. Для приготування начинки в миску вбийте 3-4 яйця. Збийте вінчиком до однорідності. Відставте.

3. В іншу миску викладіть відварений рис. Подрібніть зелену цибулю.

4. До рису і цибулі додайте нарізане відварне м'ясо курки.

5. На центр основи пирога викладіть рисово-м'ясну начинку. Розподіліть її по всій основі.

6. До збитих яєць додайте молоко, натертий на тертці плавлений сирок, сіль і перець. Добре збийте.

7. Отриману масу вилийте зверху на начинку пирога і розрівняйте.

8. У розігрітій духовці до 180 градусів випікайте пиріг до готовності близько 20 хвилин. Подавати до столу в теплому вигляді. Дуже смачно з солодким чаєм.