Пиріг з карамелізованими грушами
(покроковий рецепт з фото)
Чарівно солодкий пиріг. Просто шалено смачний! Добре підходить до святкового столу, завдяки своїй простій, але в той же час незвичайної начинки.
Як приготувати пиріг з карамелізованими грушами для сім'ї або гостей? здається, що це складно, але насправді немає. Впевнена, вам ця випічка шалено сподобається як своєю легкістю приготування, так і приголомшливим видом і смаком.
- Груша - 500 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Шоколад - 100 грам
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки

Для початку промиваємо, очищаємо і нарізаємо грушу кубиками.

Далі нам потрібно висипати цукор на сковороду і розігріти його.

Змішуємо розтоплений цукор з грушевими шматочками, продовжуємо тушкувати протягом 6 хвилин.

Тепер розтопити шоколад за допомогою водяної бані.

Змішуємо масло з цукром, додаємо яйця, додаємо шоколад, перемішуємо все до однорідної маси. Далі кладемо в загальну масу розпушувач і борошно. Також перемішуємо.

Змащуємо форму для випікання маслом. Викладаємо в неї тісто. Зверху висипаємо приготовані карамелізовані грушеві кубики. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хв. Через таку кількість часу наш смачний пиріг з карамелізованими грушами буде готовий!