Пиріг з грушевої начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій вніанію чудовий рецепт приготування пирога, який люблять навіть діти. Начинка для нього може бути будь-який. Я вибрала груші, вони відмінно поєднуються з сирним тестом.
Готовий пиріг з грушевої начинкою виходить досить високим (він підходить в процесі випікання і піднімається за рахунок гашеного соди). За зовнішнім виглядом такий пиріг нагадує велику ватрушку. Сир входить не тільки в тісто, але і в начинку.
- Борошно - 2 склянок
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Сир - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Крем - 1 Ст. Ложок
- Сода - 1 чайних ложок
- Оцет - 1 Ст. Ложок
- Груші - 2-3 штуки

1. Груші відмінно поєднуються з цим тестом. Якщо хочете похрумтіти пирогом, вибирайте твердіший сорт груш. М'які сорти також відмінно підходять.

2. Збиваємо яйця з цукром до стану, поки все крупинки не розчиняться.

3. Додаємо сир і сметану, продовжуємо збивати.

4. Вершкове масло слід дістати заздалегідь, щоб воно трохи підтануло. Потім нарізаємо його на шматочки середнього розміру.

5. Соду слід погасити оцтом і тільки потім додавати в тісто. Сюди ж відправляємо масло, замішуємо тісто далі.

6. Просіваємо борошно, додаємо її в тісто. Замішуємо далі, після чого відправляємо тісто в холодильник на півгодини.

7. Очищаємо груші від шкірки, нарізаємо їх шматочками середнього розміру.

8. Тепер збиваємо з цукром яйця, поступово вводимо сметану, в кінці додаємо груші. Змішуємо інгредієнти до стану однорідної маси.

9. Змащуємо форму для випічки маслом, викладаємо в неї тісто, заходячи на краю.