Пиріг смородиновий 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Перед вами нескладний, але дуже вдалий варіант, як приготувати пиріг смородиновий на хрусткому коржі з ніжною меренгою. Такий десерт точно не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Спробуйте!
Якщо ви любите домашню випічку, то напевно у вашому арсеналі чимало простих рецептів. Цей легко може поповнити вашу колекцію. Чудове поєднання тонкого коржа з апетитною начинкою - це прекрасний варіант легкого десерту до чаю. Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені, наприклад. Цікаво може вийти також з чорною смородиною. Пиріг гарний і теплим, і вже як слід остиглим.
- Борошно - 1.5 склянки
 - Розпушувач - 1 Чайна ложка
 - Вершкове масло - 100 грам
 - Цукор - 100 грам(+ 100 Grammy в merengu )
 - Цедра лимону - 1 Чайна ложка
 - Яйце - 2 штуки
 - Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
 - Смородина - 2 склянки
 

1. Для приготування тіста з'єднайте просіяне борошно, розпушувач, розм'якшене вершкове масло, цукор, цедру лимона і жовтки. Ретельно перемішайте, замісіть однорідне тісто. Скачайте його в кульку, загорніть в плівку і приберіть в холодильник хвилин на 30-45.

2. Смородину вимийте і висушіть. Акуратно відокремте ягідки від гілочок.

3. Тісто дістаньте з холодильника, розкачайте тонко і викладіть у жароміцних форму. У розігріту до 180 градусів духовку відправте корж хвилин на 25, поки він не стане золотистим.

4. Поки запікається корж, можна зайнятися начинкою. У мисочці збийте білки з цукром до щільних піків. Додайте кукурудзяний крохмаль. Викладіть в білки ягоди і дуже акуратно перемішайте.

5. Викладіть начинку на корж, розрівняйте і знову відправте в духовку.

6. Випікайте ще хвилин 10-15, поки верх не стане рум'яним. Приємного чаювання!