Пиріг на сметані з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг на сметані з варенням нагадує за смаком пряник. Кориця в тесті і начинка з яблучного варення чудово доповнюють один одного і створюють справжній ансамбль смаку.
Незважаючи на такий простий набір інгредієнтів, пиріг на сметані з варенням в домашніх умовах виходить надзвичайно смачним. В якості начинки можна брати будь-яке інше варення. Головне, щоб воно не було рідкісним. Пиріг можна робити відкритим, а можна закрити середину - за вашим бажанням.
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 60 грам
- Цедра лимону - За смаком
- Сіль - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 300 грам
- Яблучне варення - За смаком

1. Для початку нам потрібно розтопити масло. Дамо йому трохи охолонути, і після цього змішуємо зі сметаною, содою, цукром і борошном. Замішуємо тісто.

2. Замісити тісто, даємо йому трохи постояти. Тим часом нагріваємо духовку до 200 градусів.

3. Беремо лист пергаменту, розгортаємо на ньому тісто. Потім пласт тесту разом з пергаментом відправляємо в форму для запікання.

4. Краї в пирозі обов'язково повинні бути високими. Промащуємо середину варенням, закриваємо краю.

5. Середина у нас на 70% залишиться відкритою. Запікаємо наш пиріг близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього даємо йому трохи охолонути, щоб можна було витягти з форми без пошкоджень.

6. Подаємо до чаю на великому блюді. Приємного чаювання!