Пиріг на сметані з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо смачним домашній пиріг. Особливість цього пирога в простоті і легкості його приготування. Тісто робиться як на оладки, а начинка може бути будь-який. Важливо дотримати кілька правил.
Ось такі прості пироги можна готувати з різним наповненням. Це може бути шинка, ковбаса, готове відварене м'ясо. У тісто для такого пирога рекомендую класти натертий сир. Він скріплює пиріг, до того ж - від сиру пиріг виходить дуже ніжним. У тесті абсолютно немає вершкового масла, і сир цей момент нейтралізує. Розповідаю, як приготувати пиріг на сметані з куркою.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Курка відварна або копчена - 400 грам
- Сіль, перець чорний мелений, спеції за смаком - За смаком
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 200 грам(1 склянка)
- Твердий сир - 100 грам

У мисочку вбийте яйця. Додайте сіль, розпушувач і спеції.

Слідом додайте сметану. Масу збийте вінчиком до однорідності.

Тепер просіюємо борошно, вводимо її в тісто. Всю масу добре вимішуємо. Маса буде рідкої, близькою за консистенцією до тесту для оладок.

Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Чим дрібніше ми його наріжемо, тим приємніше буде його їсти в готовому пирозі.

Натріть на крупній тертці твердий сир, додайте його в тісто. Сир можете брати будь-який, який захочете. Швидко вимісіть тісто.

Тісто викладаємо у форму для запікання. Розрівняйте його, щоб пиріг при випіканні НЕ "покосився" .

Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте пиріг в духовці до рум'яної. Пиріг готується близько 40 хвилин. На поверхні з'явиться приємна рум'яна кірочка.