Рецепт Петрівське м'ясо в горщиках фото

Петрівське м'ясо в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Картопля, Гриби
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Вся фішка цієї страви криється саме в горщиках. У них страви виходять, як у бабусі з печі, коли всі продукти тужать один з одним. При цьому виходить неповторний смак і аромат.

Якщо ви довго не користувалися глиняними горщиками, то перед використанням їх слід змочити водою, щоб стінки наситилися вологою. Саме це дає страв, в них приготованим, неповторний смак томління.

І ставити їх необхідно в холодну духовку, щоб горщики не тріснула від різкого перепаду температур.

  • Картопля - 3-4 штук
  • Гриби лісові - 300 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1-2 штуки
  • Крем - 150 грам
  • Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно - 1 Ст. Ложок
  • Вершки 20% - 1 склянок
  • Спеції - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
  • Свинина - 400 грам
петрівське м'ясо в горщиках - фото крок 1
М'ясо наріжте на шматочки і обсмажте пару хвилин.
петрівське м'ясо в горщиках - фото крок 2
Гриби обсмажити з цибулею.
петрівське м'ясо в горщиках - фото крок 3
Поки гриби смажаться, в горщики викладіть трохи вершкового масла. Зверху наріжте картоплю.
петрівське м'ясо в горщиках - фото крок 4
Викладіть обсмажене м'ясо.
петрівське м'ясо в горщиках - фото крок 5
У гриби додайте сметану, сіль і спеції.
петрівське м'ясо в горщиках - фото крок 6
Розкладіть гриби по горщикам. Налийте в кожен горщик вершки. Зверху посипте тертим сиром.
петрівське м'ясо в горщиках - фото крок 7
Закрийте кришками і поставте в холодну духовку. Увімкніть на 200С і готуйте 1 час.
петрівське м'ясо в горщиках - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти