Петрівське м'ясо в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Вся фішка цієї страви криється саме в горщиках. У них страви виходять, як у бабусі з печі, коли всі продукти тужать один з одним. При цьому виходить неповторний смак і аромат.
Якщо ви довго не користувалися глиняними горщиками, то перед використанням їх слід змочити водою, щоб стінки наситилися вологою. Саме це дає страв, в них приготованим, неповторний смак томління.
І ставити їх необхідно в холодну духовку, щоб горщики не тріснула від різкого перепаду температур.
- Картопля - 3-4 штук
- Гриби лісові - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штуки
- Крем - 150 грам
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Ст. Ложок
- Вершки 20% - 1 склянок
- Спеції - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Свинина - 400 грам

М'ясо наріжте на шматочки і обсмажте пару хвилин.

Гриби обсмажити з цибулею.

Поки гриби смажаться, в горщики викладіть трохи вершкового масла. Зверху наріжте картоплю.

Викладіть обсмажене м'ясо.

У гриби додайте сметану, сіль і спеції.

Розкладіть гриби по горщикам. Налийте в кожен горщик вершки. Зверху посипте тертим сиром.

Закрийте кришками і поставте в холодну духовку. Увімкніть на 200С і готуйте 1 час.

Смачного!