Pepperonata
(покроковий рецепт з фото)
Пеппероната - теплий салат із солодким перцем, який подають до гарячих м'ясних або рибних страв! Смачно як в теплом, але і в холодному вигляді. Обов'язково спробуйте!
Існує багато різних рецептів пепперонати, в неї додають оливки,
Різноманітну зелень, спеції. Але я хочу запропонувати вам один з простих і смачних варіантів цього чудового блюда. Розповідаю, як приготувати пепперонату.
- Перець солодкий - 2 штуки (великих)
- Помідор - 3-4 штук (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Орегано - 1 Ст. Ложка (сухий)
- Базилік свіжий - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
- Лимонний сік - За смаком
- Сіль - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі помийте, очистіть.

У сковороді з оливковою олією обсмажте цибулю.

Додайте нарізані брусочками перці, смажте 4-5 хвилин періодично помішуючи.

Потім додайте рубаний часник, нарізані помідори, цукор і орегано. Перемішайте і млоїте на середньому вогні 2-3 хвилини.

В останню чергу додайте свіжий базилік, збризніть лимонним соком і посоліть за смаком. Ще 1-2 хвилини на вогні і страва готова!

Смачного!