Печиво пісочне Листочки
(покроковий рецепт з фото)
Пісочне печиво - це дуже поширений вид випічки, так як приготування тіста є досить простим і не клопіткою заняттям. Дуже красиво виглядають вироби у вигляді листочків.
Щоб приготувати пісочне печиво, вам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів, а також зовсім небагато часу. Щоб печиво виглядало більш презентабельно і оригінально, надайте йому форму листочків. Така випічка може прикрасити ваш святковий стіл. Як приготувати печиво пісочне "листочки", прочитайте в цьому рецепті.
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки

Наріжте холодне вершкове масло брусочками або квадратиками і помістіть в миску. Додайте до нього цукровий пісок і вбийте два курячих яйця. Розмішайте всі інгредієнти до однорідної маси.

Борошно просійте кілька разів через сито. Додайте її в миску з іншими інгредієнтами. Покладіть туди ж сіль і соду.

Замісити пружне тісто. Якщо воно липне до рук, значить, масло в ньому перегрілися. Тому покладіть тісто на півгодини в холодильник, щоб воно охололи.

Після того, як тісто охолоне, дістаньте його з холодильника і розкачайте на робочій поверхні в джгут, товщина якого повинна становити близько півтора сантиметрів. Розріжте джгут на рівні шматочки довжиною в два сантиметри.

За допомогою ножа надайте шматочках тесту форму листочків. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Змастіть листочки збитим яйцем. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і випікайте печиво тридцять хвилин.