Паска в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Максимально простий і дуже вдалий варіант паски без дріжджів, який з легкістю можна приготувати навіть в мікрохвильовці. Якщо у вас немає духової шафи, неодмінно зверніть увагу на цей рецепт!
За цим рецептом виходить 4-5 невеликих паски. Можна приготувати паску в мікрохвильовці, використовуючи форму призначену спеціально для СВЧ. Випічка виходить ніжна, м'яка і дуже смачна! Спекти домашні паски не складе труднощів навіть дитині. В якості начинки цукати можна замінити на будь-які сухофрукти, волоські горіхи або мак. Подавати до столу такі паски бажано найближчим часом, так як вони швидко черствіють. Або просто зберігайте обернувши пекарської папером.
- Борошно - 1, 5 склянки(200 мл.)
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 75 грам
- Рослинна олія - 35 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 грам
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
- Цукати - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Збийте яйця з цукром, ваніліном і сіллю.

Додайте молоко, рослинне і розтоплене вершкове масло.

Перемішайте, додайте борошно і розпушувач.

Перемішайте все ще раз і додайте цукати.

Тісто виходить досить рідке. Форми або гуртки змастіть рослинною олією і заповніть їх трохи більше ніж наполовину. Випікаємо в мікрохвильовці на повній потужності протягом 4 хвилин. Потім не відкриваючи дверцята даємо постояти ще 1 хвилину. Я випікала кожну порцію окремо, якщо вирішите спекти паски за раз, той час, можливо, необхідно збільшити.

Час приготування буде залежати від потужності мікрохвильовки і від розміру формочок. Обсяг кухлів у мене 300 мл. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або сірником.

Паски в мікрохвильовці готові. Поливаємо їх глазур'ю і прикрашаємо за смаком.

Зі святом і приємного апетиту!