Оладки з морквою на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині всі люблять їсти оладки на сніданок. Але, як відомо, навіть найулюбленіші страви іноді набридають. Тому раджу урізноманітнити звичні оладки морквою - вийде дуже смачно!
Оладки з морквою - прекрасна альтернатива звичним звичайним оладок. При цьому морквяні оладки виходять більш корисними, адже в їх складі Мокрова, так корисна для дітей. Тому якщо хочете нагодувати маленьких нехочух морквою, приготуйте такі оладки, їм сподобається, і швидше за все вони не зрозуміють, що там всередині.
- Морква - 1 штука
- Кефір - 350 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (для смаження)

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кефір можна брати будь-якої жирності, у мене 1%.

Кефір вилийте в глибоку миску, додайте соду і розмішайте. Залиште на пару хвилин. Потім додайте яйця і цукор, добре перемішайте віночком.

До речі, цукор можна зовсім не додавати, якщо хочете зробити оладки кориснішими.

Моркву натріть на дрібній тертці і додайте в тісто для оладок. Перемішайте.

Тепер потроху всипати борошно і розмішуйте. 2 склянки - це приблизна кількість борошна, вам може знадобитися більше або менше, в залежності від консистенції кефіру, розміру яєць, соковита морква. Але тісто повинно вийти досить густим, майже як тісто для кексу. Тоді оладки будуть добре підніматися і виходити дуже пишними.

Testo майже.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть ложкою тісто. Воно досить густе, тому не розтікається по сковороді. Коли тісто схопиться, переверніть оладки на іншу сторону, і ви будете здивовані, як вони почнуть підніматися!

Оладки з морквою на сковороді готові.