Оладки (рецепт на кефірі)
(покроковий рецепт з фото)
Оладки люблять дорослі і діти. Я вважаю за краще робити ці вироби повітряними і в міру солодкими. Ще у мене ніколи немає часу чекати, тому виграє цей варіант.
Запишіть собі, як приготувати оладки, рецепт на кефірі. Тісто замішується без дріжджів, але зате є сода. За рахунок неї і виходить така повітряна основа. Якщо чесно, таку випічку можна робити хоч кожен день, так як вона дуже проста, швидка і при тому неймовірно смачна!
- Цукор - 50 грам
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Сода - 5 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок

Жовтки відокремте від білків. Збийте жовтки з цукром і кефіром. Окремо збийте білки до піни з сіллю.

У масу умішайте соду і борошно. Потім акуратно додайте білки. Замішайте густе тісто.

Потім розігрійте масло на сковороді. Вливайте в нього тісто великою ложкою.

Запікайте оладки з обох боків до рум'яного кольору. Приємного чаювання!