Німецький шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний рецепт для любителів шоколаду і ласунів. Чудовий і дуже смачний торт, який можна приготувати на домашнє свято.
Для приготування цього торта доведеться трохи повозитися. Спочатку приготуйте тісто для коржів. Для цього розтопіть шоколад з кавою, какао і невеликою кількістю води. Збийте частина масла з цукром, коричневим цукром, ваніліном і 2 яйцями. Додайте в тісто шоколадну масу, борошно, розпушувач, сіль, соду і йогурт не зупиняючи збивання. З тіста випікаючи коржі. Для крему збийте білки з лимонною кислотою і цукром, додайте сироп, масло і какао. Кожен корж змастіть шоколадним кремом, також змастити торт з усіх боків. Посипте кокосовою стружкою, охолодіть в холодильнику пару годин і подавайте на стіл. Приємного чаювання!
- Вершкове масло - 450 грам
- Цукор - 250 грам
- Коричневий цукор - 100 грам
- Чорний шоколад - 150 грам
- Борошно - 2 склянки
- Йогурт - 1 Склянка
- Вода - 0, 75 склянки
- Яйця - 6 штук
- Какао-порошок - 8 Ст. Ложок
- Розчинна кава - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Кислота лимонна - 0, 25 чайних ложки
- Кокосова стружка - За смаком

З'єднайте в каструлі шоколад, кава, 2 ложки какао і півсклянки води.

Нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення. Потім охолодіть до кімнатної температури.

100 грам масла і 100 грам цукру, а також коричневий цукор збийте в пишну масу. Додайте ванілін і 2 яйця.

І, продовжуючи збивати, вливання шоколад, а також додайте борошно, розпушувач, сіль, соду і йогурт.

Тісто розлийте в діві круглі форми і випікання в духовці протягом 25 хвилин при 180 градусах. Готові коржі охолодіть і розріжте на дві частини кожен.

Зваріть з 100 грам цукру і чверті склянки води сироп. Білки 4 яєць, лимонну кислоту і 50 грам цукру добре збийте. Чи не зупиняючи збивання, влийте гарячий сироп і додайте по частинах 350 грам вершкового масла. Продовжуйте збивати ще хвилин 5-7, в кінці додайте 6 ложок какао.

Кожен корж змастіть шоколадним кремом, також змастити торт з усіх боків. Посипте кокосовою стружкою, охолодіть в холодильнику пару годин і подавайте на стіл.