Морквяні цукати
(покроковий рецепт з фото)
Цукати - відома східні солодощі. І приготувати такі ласощі у себе на кухні вам не складе особливих труднощів. Морквяні цукати - це смачно, просто і не затратно. Вам обов'язково сподобається!
Цукати - всенародні улюбленці, адже ці різнобарвні зацукровані шматочки фруктів дуже смачні. У магазинах і на ринку цукати коштують дорого, але ж можна приготувати їх в домашніх умовах, і зробити це зовсім нескладно (правда, часу витратимо чимало). А приготуємо ми сьогодні цукати з морквини - дуже смачні, яскраві і ароматні. І ніхто навіть не здогадається, з чого ваші домашні цукати приготовлені.
- Морква - 500 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Лимон - 1/2 штуки

1. Морква очистимо, помиємо і нарізаємо кубиками або смужками, а можна і кружечками, кому як подобається.

2. У каструлю з товстим дном наливаємо воду і додаємо цукор (1-2 ст. Ложки залиште для обсипання цукатів) і сік половини лимона. Варимо сироп хвилин 10-15.

3. Додаємо в сироп моркву і варимо на невеликому вогні хвилин 15. Потім прибираємо каструлю з вогню і відставляємо на 2-3 годину.

4. Таку процедуру необхідно провести 2-3 рази: довели сироп до кипіння, прибрали з вогню настоюватися. Потім відкидаємо морква на сито.

5. Коли вся рідина з моркви стече, обвалюють цукати в цукрі (або в цукровій пудрі), викладаємо їх на деко і відправимо в духовку сушити при температурі 80 градусів хвилин 30.

6. Готові морквяні цукати зберігати в герметичних банках.