Медовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Медовий торт (або Медовик) дуже популярний в Росії. Його обожнюють і дорослі, та діти. Такий торт зазвичай печуть на свята. Незважаючи на те, що все медовий торт знають і часто їдять, його хочеться.
Пташки ЦЕ роблять! Пчілки ЦЕ роблять! "це" - це їдять солодке і бувають на свіжому повітрі. У теплі деньки на терасі їжте медовий торт з чаєм. Смакота! Настрій відразу покращитися! І, безумовно, печіть медовий торт на свята. Адже це - добра і смачна традиція.
- Вершкове масло - 270 грам(200 г - для крему)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Крем - 220 грам (для крему)
- Вершки - 450 мілілітрів (для крему)
- Згущене молоко - 340 мілілітрів

1. На водяній бані в великій мисці розтопіть 70 гр масла, цукор і мед. Періодично помішуйте.

2. Маса повинна зовсім розтанути. Злегка остудіть її.

3. У готельної мисці збийте яйця. Вони повинні бути просто добре змішані.

4. Яйця поступово введіть в остигнула масу з масла, пісочний і мед. Постійно помішуйте.

5. Після того, як введете всі яйця, додайте погашену лимонним соком або оцтом соду. Перемішайте і відправляйте на водяну баню на середній вогонь.

6. Готуйте тісто на водяній бані протягом 30-40 хвилин до зміни кольору тесту на коричневий. Періодично помішуйте. Після зазначеного часу зніміть з водяної бані і додайте ваніль. Перемішайте і дайте настоятися хвилин 10.

7. У рідку масу додайте борошно і замісіть туге тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів. Підготуйте кілька листів - застелите їх папером для випічки. Розділіть всі тісто на рівні шматочки і розкачайте на столі, присипаному борошном, бажано - в формі кола.

8. Випікайте кожен корж протягом 5-7 хвилин, поки він не стане золотисто-коричневим. Я використовую два дека, поки один корж в духовці, готую другий і викладаю його на другий деко.

9. Випечені коржі Не складайте один на одного, вони повинні охолонути! Потім візьміть велику тарілку і обріжте кожен корж по її формі. Бажано, щоб тарілка була менше тортівниці або інший тарілки, на якій медовий торт будете подавати.

10. У вас вийдуть ось такі чудові коржі, які треба буде перемазати кремом.

11. Готовий крем. Збийте міксером розм'якшене вершкове масло, сметану і згущене молоко. Я використовую згущене молоко з цукром.

12. У крем додайте вершки і продовжуйте збивати, поки він не стане густим і щільним. Вершки можна збити і окремо, а потім додати в крем і перемішати.

13. Змастіть кожен корж кремом, формуючи торт.

14. Повапните кремом торт зверху і збоку.

15. Прикрасьте медовий торт крихтою, яку можна зробити з обрізаних залишків коржів. Просто подрібніть її та посипте торт. На мед летять бджоли, в наступному кроці поясню, як їх зробити.

16. Чорний шоколад розтопіть настільки, щоб можна було сформувати овальне тіло бджілки. Крила зробіть з пластинок мигдалю. Жовті смужки можна зробити з розведеного у воді шафрану і цукрової пудри, вийде глазур. А можна розтопити жовтий шоколад (хоча у нас його знайти складно). Смужки можуть бути і білими!

17. Готовий медовий торт охолодіть в холодильнику. Бажано залишити його на всю ніч. Приємного апетиту і відмінного торжества!