Медовий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите чизкейки, дуже рекомендую приготувати такий чізкейк на меду. Тонкий аромат і відмінний смак доставлять вам кілька приємних моментів за чашкою свіжого чаю. Такий десерт і на новорічний стіл поставити не соромно!
Для запобігання розтріскування остуджують чізкейк поетапно: спочатку в духовці, потім при кімнатній температурі і витримайте в холодильнику години три, не менше. Тоді креязик структура чизкейка повністю розкриється.
- Вершкове масло - 100 грам
- Печиво - 200 грам (цукрове)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сир - 500 грам (жирний)
- Крем - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Мед - 100 грам (якнайменше, якщо не любите сильно солодке)

Поставте духовку прогріватися до температури 180 градусів. Цукрове печиво пробийте в блендері в пульсовом режимі до дуже дрібної крихти.

Розтопити вершкове масло і мед в мікрохвильовій печі до рідкого стану. Продовжуючи працювати в пульсовом режимі, поступово влийте розтоплене масло і мед.

Викладіть суміш в роз'ємну форму і добре утрамбувати її. Зручно це робити денцем склянки. Можна прибрати форму з основою в холодильник.

Сир пробийте блендером в однорідну масу, додавши сметану, мідь, крохмаль і яйця.

Вилийте сирну масу на основу з печива. Обережно вдарте пару раз формою об стіл, щоб вигнати зайве повітря.

Випікайте чізкейк близько години. Краї повинні схопитися і злегка підрум'янитися, а серединка залишатися трохи тремтячою. У мене газова духовка, до якої я лише звикаю, тому трохи перетримала, але піджарені краєчки дуже смачні!

Остудіть чізкейк поетапно і витримайте в холодильнику. При подачі полийте журавлинним або брусничним соусом або варенням.