Маринована капуста по-азійському
(покроковий рецепт з фото)
Смак цієї маринованої капусти відрізняється від звичної, вона вийде кисло-солодка. Відмінна закуска для святкового або повсякденного столу. Розповім, як приготувати мариновану капусту по-азійському.
Ви можете зробити будь-яку порцію такої капусти. Якщо щось не з'їли відразу, зберігайте її залишки в холодильнику під кришкою і в маринаді. Можете додати більше перцю, якщо любите гостре. Мариновану капусту за цим рецептом можна зробити в будь-який час року, адже інгредієнти для неї є завжди.
- Капуста - 900-1000 грам
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 1/4 склянки
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет - 1 Склянка
- Часник - 3 зубчики
- Чилі - 2-3 штук

1. Наріжте крупно капусту, морква очистіть і наріжте шматочками. У мисці змішайте капусту і моркву, додайте ¼ склянки солі (залиште 1 щіпку).

2. Вручну гарненько перемішайте всі овочі в мисці, щоб вони добре Просолов.

3. Встановіть важкий вантаж і відправте миску з овочами в холодильник на 1 час.

4. Дістаньте миску з овочами з холодильника і злийте рідину, що.

5. Промийте овочі в декількох водах (2-3 рази), злийте рідину.

6. Руками відіжміть будь-які залишки води, тоді овочі при маринуванні будуть хрусткими.

7. Наріжте крупно часник і додайте до овочів, а також додайте пару стручків перцю чилі.

8. У каструлі змішайте воду, цукор, доведіть все до кипіння, потім приберіть з вогню і додайте дрібку солі, оцет, перемішайте. Залиште суміш до повного охолодження, потім залийте їй овочі.

9. Накрийте плівкою або кришкою і відправте на 24 години в холодильник. Готову страву подавайте холодним або кімнатної температури.