Манти з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування цієї блюдо досить багато. Пропоную трохи відійти від звичних стандартів і приготувати манти з сиром. Соковиті, ніжні, припадуть до смаку всім.
Рецепт дуже вдалий. Манти виходять завдяки сиру дуже соковиті, з ніжним вершковим смаком. Відмінна альтернатива традиційним пельменів.
- Вода - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 400 грам
- Фарш - 500 грам
- Сир - 250 грам
- Цибуля - 250 грам
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

У глибокій мисці з'єднайте воду, яйце і масло. Додайте 1 ç.l. Солі і все трохи збийте.

Частинами додайте борошно.

Замісити тісто. Муки може піти трохи менше, ніж зазначено в рецепті, готове тісто має бути пружне і еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 20-30 хвилин.

Фарш перекладіть в глибоку миску.

Додайте тертий на крупній тертці сир.

Додайте сюди ж нарізаний дрібними кубиками цибулю, сіль і спеції за смаком.

Все добре перемішайте. Якщо фарш сухуватий, можна додати трохи крижаної води.

Відріжте від тіста невеликий шматочок, розкачайте його ковбаскою і наріжте шматочками. Кожен шматочок обваляйте потім з двох сторін у борошні.

Розкачайте нарізані шматочки в формі кола і викладіть по центру начинку.

Сформуйте манти будь-яким зручним способом.

Решітку пароварки змастіть рослинною олією і викладіть в один ряд манти. Готуйте манти на пару близько 45 хвилин.

Манти з сиром готові. Смачного!