Маффіни на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Любителям домашньої випічки хочу запропонувати простий рецепт смачних маффинов на основі йогурту. Ягоди, горіхи або сухофрукти можна додавати за смаком.
Для маффинов вибираємо густий йогурт, можна брати натуральний або з наповнювачами. У мене йогурт натуральний і ягоди чорної смородини. Ягоди, дуже добре доповнюють мафіни, надають аромат і приємну кислинку.
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 60 грам
- Йогурт - 4-5 Ст. Ложок (натуральний)
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Ягоди - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Яйце збиваємо з цукром.
Додаємо м'яке вершкове масло.
Додаємо йогурт і все перемішуємо блендером.
Насипаємо борошно з розпушувачем і додаємо трохи цедри. Замішуємо тісто.
Тісто викладаємо у формочки. Додаємо ягоди і трохи занурюємо їх в тісто. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин.
Готові маффіни охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання!