Маффіни на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий рецепт маффінів на кожен день, їх добре подати свіжими на сніданок, взяти з собою на роботу, зібрати дітям в школу. Продукти найпростіші. Розповім, як приготувати маффіни на сніданок.
Як варіант, з цього тесту також можна приготувати і звичайний, великий кекс. Просто подвійте інгредієнти - і готуйте на здоров'я!
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Цукор - 190 грам (в тісто - 95г, для обсипання - 95 г)
- Олія соняшникова - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 120 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок (розтоплене)
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
1. Розігрійте духовку до 175 градусів. У миску покладіть 95 г пісочний, яйця, рослинне масло і ванілін.
2. Все добре перемішайте. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль.
3. У яєчну суміш додайте по черзі молоко і борошняну суміш, перемішуючи після кожного додавання.
4. Має вийти однорідне і гладке, негусто тісто.
5. Форми для маффінів заповніть на 2/3 їх висоти. Випікайте 15-20 хвилин, до готовності.
6. У неглибокій мисці розтопіть вершкове масло. В іншій мисці змішайте цукор, що залишився і корицю.
7. Готові маффіни викладіть на решітку на столі і ще гарячими занурте верхівкою в розтоплене масло, а потім - в цукор з корицею. Дайте їм злегка охолонути, подавайте на стіл. Смачного!