Лосось тушкований
(покроковий рецепт з фото)
Ніщо так добре не поєднується як червона рибка і вино - результат порадує самих вибагливих гурманів. Рецепт приготування тушкованого лосося вашій увазі!
Для приготування тушкованого лосося пропоную вам не мудрувати лукаво, а загасити його в білому вині. Ось тільки не варто вибирати дешеве, несмачним вино, воно тільки рибу зіпсує. Біле сухе - це хороший варіант.
- Лосось - 300-500 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Біле вино - 0, 75 склянки
- Вершкове масло - За смаком
- Борошно - 80 грам
- Спеції, зелень - За смаком

Лосося поріжте на шматочки невеликого розміру.

Цибуля поріжте півкільцями.
Розігрійте сковороду, додайте вершкове масло, обсмажити цибулю до м'якості і рум'яного кольору.
Розігрійте сковороду, додайте вершкове масло, обсмажити цибулю до м'якості і рум'яного кольору.

Поверх цибулі викладіть рибу в один шар.
Часник поріжте, додайте зелень петрушки, можете трохи кореня селери додати.
Часник поріжте, додайте зелень петрушки, можете трохи кореня селери додати.

Наполягати вино, щоб рибку накрило. Додайте спецій до смаку.

Рибка гаситься хвилин 20-25.
Потім відкладіть її на тарілку і приготуйте соус на основі вина, в якому гасили.
Для цього: на сковороді розігрійте борошно, додайте вершкове масло, перемішайте, а потім влийте ополоник-півтора рідини, що залишилася від гасіння.
Потім відкладіть її на тарілку і приготуйте соус на основі вина, в якому гасили.
Для цього: на сковороді розігрійте борошно, додайте вершкове масло, перемішайте, а потім влийте ополоник-півтора рідини, що залишилася від гасіння.

Помішуючи, готуйте соус, поки не загусне.
Подавати тушкованого лосося можете з рисом. Смачного!
Подавати тушкованого лосося можете з рисом. Смачного!