Лосось по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Страви азіатської кухні славляться поєднанням різних смаків, так давайте ж приготуємо лосося в китайському стилі і отримаємо задоволення новим цікавим смаком давно знайомої риби. Готуємо швидко, легко і смачно.
Азіатська кухня славиться, в першу чергу, швидкістю приготування страв і поєднанням непоєднуваних, за нашим розумінням, смаків. Я пропоную вам скористатися цим рецептом, в якому розповім, як приготувати лосося по-китайськи. Швидко, смачно і незвично. І гарнір вас нехай не бентежить, ананас відмінно поєднується з гостро-пряної рибою. Готуємо!
- Філе лосося - 800-1000 грам(4 штуки)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Чилі мелений - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Кмин мелений - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Соус Хойсін - 3 Ст. Ложки(2 - для риби, 1 - для гарніру)
- Ананас - 1 штука (свіжий)
- Вапно - 1 штука
- Зелень кінзи - 20 грам

Насамперед приготуємо гарнір до риби. Нарізаємо дрібними кубиками свіжий ананас, додаємо до нього нарізану зелень, сік лайма і ложку соусу. Перемішуємо і відставляємо.

Змішаємо все спеції для лосося.

Застеляємо деко фольгою і змащуємо маслом. Викладаємо рибу шкірою на деко і рівномірно посипаємо сумішшю спецій.

Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 10-15, потім змащуємо рибу соусом і запікаємо ще пару хвилин.

Подаємо до столу з гарніром з ананаса.